Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Melyik a 8 legimádnivalóbb kutyafajta?

2012.03.15

8 imádnivaló kutyafajta

Szeretjük a kutyákat, mert annyira érző, értelmes lények, ugyanakkor társaink egy életen keresztül. Az alábbiakban bemutatunk néhány nem alaptalanul közkedvelt kutyafajtát:

 

-Cocker spániel
Hűséges és ragaszkodó, a cocker spániel tökéletes játszótársa a gyerekeknek. Temperamentumos, élénk és mozgékony. Nagyon intelligens kutya, szeret játszani és könnyen betanítható.

Mivel e kedves jószág igen kicsi, és „úgy néz, hogy annak nem lehet ellenállni”, a cocker spániel az idők folyamán vadászkutyából gyakorlatilag szobakutyává változott.

 

 

-Yorkshire terrier
Sem a nála nagyobb kutyáktól, sem az idegen jövevényektől nem szokott megijedni. Gazdájához nagyon ragaszkodik.

Kiváló jelzőkutya, éber, élénk, ezért érdemes már fiatalon tanítani. Nemcsak mozgásigénye, de tanulásvágya is nagy, így rendszeres mozgatást, foglalkozást igényel.

 

 

-Beagle
A beagle nagyon temperamentumos, élénk és intelligens, játékos, hűséges és barátságos. A szaglása néha érdekessé teheti a sétákat, mert minden észlelt szagot követ. Könnyű utazni velük és ritkán ugatnak.

Már a 3. századi krónikák is megemlítik a bretonok beagle-jét mint kiváló hajtókutyát. Közvetlen elődei a 18-19. században alakultak ki. Évszázadok során munkában edződött, igénytelen, ellenálló, szilárd szervezetű, végtelenül békés természetű.

 

 

 

- Bichon havanese
A legnagyobb pincsi, de ennek ellenére apró termetű kutya. Szeretetre méltó, tisztaságszerető, barátságos, kedves kutya. Szőrzete rendszeres ápolásra szorul. 

Luxuseb, érdekes, szép megjelenése miatt az egész világon népszerű.

 

 

 

 

- Magyar vizsla
Egyszerre vadászkutya, a család kedvence és a gyerekek játszópajtása, hiszen intelligenciája, alkalmazkodóképessége minderre alkalmassá teszi. 

Nyugodt, jóindulatú, érzékeny, a durva bánásmódot nehezen viseli, de a szerető gazdának a csillagokat lehozná az égről.

Rendkívül könnyen tanítható, de házőrzőnek nem alkalmas: a besurranót éppúgy körülrajongja, mint a közeli barátot.

 

 

 

 

- Golden retriever
A Golden Retriever akkor a legbüszkébb, ha átadhatja a gazdájának a vadat. Hősnek érzi magát, mert megtalálta és behozta. Rendkívül puha fogása van, akár tojást is képes apportírozni, anélkül, hogy megsértené.

Tanítják őket vakvezetésre, kábítószer-keresésre, mozgás- és lelkisérültek segítésére. Nem alkalmas őrző-védő munkára.

Okos, engedelmes tipikus családi kutya. Emberszeretete és vidám természete a világ egyik legnépszerűbb kutyájává tette e fajtát.

 

 

 

 

 

- Tacskó
Boldog, vidám, szerető egyéniségek, imádnak játszani, nagyszerűen kijönnek a gyerekekkel és más háziállatokkal. Három fajtája van: rövid szőrű, szálkás szőrű és hosszú szőrű tacskó.

Kiválóan alkalmazkodik a városi körülményekhez, és mint rokonszenves kis testű, nyugodt fajtát, városi tartásra különösen ajánlják. Minden tacskó kiváló vadászkutya.

 

 

 

- Skót juhászkutya
Ideális családi kutya, nyugodt és megbízható, emberszeretete és türelme miatt már egészen kis gyerekek mellé is ajánlható. Nagyon intelligens. 

A skót juhászkutya vidám természetű állat, igen értelmes, szeret dolgozni, és tele van energiával. Kedveli a társaságot, érzékeny és odaadó. Észreveszi és megérti a környezetében zajló eseményeket, ezért kiváló őrzőkutya. A család fiatalabb tagjait különösen elszántan védelmezi. 

A szívesen látott vendégeket és ismerősöket barátságosan fogadja. Ha azonban idegent észlel, akkor éberen figyel és meg is védi a család otthonát főleg akkor, ha egyedül van.

 

eredeti forrás: bien.hu
jelenlegi forrás : www.beagle-club.eoldal.hu