Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

IRD IDE KÉRDÉSEDET ÉS MEGPRÓBÁLUNK RÁ VÁLASZOLNI. DE HA MÁS IR IDE ÉS TE TUTOD A VÁLASZT AKKOR NYUGOTTAN IDE LEIRHATOD

FIGYELEM:
-Leveledre bárki válaszolhat  

Hogy az e-mailbe küldött levelekre milyen szabályok vonatkoznak , megnézheted a honlapszabályzatban.

 

 

 

 

 

TESSÉK A HOZZÁSZÓLÁSOK MENÜT IS HASZNÁLNI  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

n.bazsi20@freemail.hu

(Balázs, 2011.05.14 08:09)

Sziasztok! Kérdéssel fordulnék hozzátok:
Van egy 8 hónapos Beagle kutyusunk. Minden rendben van vele - ügyesen tanul, hónapok óta szobatiszta-kivéve egy dolgot. Amint elmegyünk otthonról, egyszerűen nem bír egyedül megmaradni. Egyből ugatni, visítani kezd valami hihetetlen hangon. Nem értjük, mert nagyon szeretve van, kertes házban vagyunk, rengeteget mozog, sokat játszunk vele, visszük magunkkal amikor csak tudjuk. Már a szomszédok sem tűrik tovább. Mit tanácsoltok, hogy lehetne erről leszoktatni? Már mindent megtettünk. Segítsetek!
Köszönjük!

Re: n.bazsi20@freemail.hu

(Szilvike86, 2011.06.10 15:33)

Szia!
Nekem egy 2 éves beagle kutyusom van és nekünk is voltak ilyen problémák annyi különbséggel hogy mi panelban lakunk és teljesen szétkaparta az ajtót és a falat mire hazaértünk. A szomszédok meg panaszkodtak hogy úgy viselkedik a kutya mint akit kínoznak. Nekünk az segített hogy elkezdtük vele megértetni hogy ki a falkavezér. Olvastam nagyon sok helyen hogy pl. amikor mentek ki vagy be a lakásba ültesd le és te menj be elősször, és utána a kutya. Vagy ha esztek elősször a falkavezér vagyis ti egyetek és utána a kutya. Ezeket és hasonló dolgokat próbáltunk betartatni vele igaz nem ment könnyen, de nekünk ez segített. Most már ha megyünk valahova és készülődünk megy lefekszik a helyére és egy ksi hangja sincs. Remélem segítettem valamit. :)

nagyhalász

(arsenal, 2011.05.19 15:22)

Sziasztok van egy 4 honapos,kiskutyánk nem nagyon eszik ,csak mindent elás,nem tudjátok mi lehet a gond ?

Re: dunaszerdahely

(erzsikeee, 2011.05.19 14:16)

Szia!
Nekünk panellben van, miben segíthetek?

dunaszerdahely

(erika, 2011.05.05 23:05)

Azt szeretnem megkerdezni , hogy volt-e valakinek mar panelhazban Beagle kutya??mert egyenlore rettentoen rosszul viselkedik es nem tudunk vele birni.kerem hozzaszolasukat jelezzek vissza.Koszonom

Re: dunaszerdahely

(erzsikeee, 2011.05.19 14:16)

Szia!
Nekünk panellben van, miben segíthetek?

kicsibetty@gmail.com

(Betty, 2011.04.25 10:29)

Sziasztok. nekünk egy 6 hónapos kislány Beagle van.Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan tudom szobatisztaságra nevelni, és egy nap hányszor adjak neki enni (most 2x kap naponta és napközben is leesik ez az.) a harmadik kérdésem hogy hogyan tudnám póráz nélküli sétáltatáshoz szoktatni.

Szuka kutya

(Rita, 2011.04.17 21:12)

1 év 2 hónapos beagle kan kutyámnak keresek 7 hónapostól 1.5 éves korig párt pest megyében. Ha tud valaki várom a jelentkezését. beresrita20@citromail.hu

jackkrikri@freemail.hu

(Sal33, 2011.04.08 19:13)

Helló

Segítséget szeretnék kérni. A Beag lem 5 éves és nagyon agresszív más fiú kutyákkal. Mit tegyek hogy ne harcoljon menden kutyával ?

Szuka beagle krestetik

(Rita, 2011.03.11 14:00)

Sziasztok! Egy éves beagle kan kutyusomnak szeretnék párt találni ha esetleg valakinek van eladó vagy tud eladó szuka beagle kutyust max, két éves várom a visszajelzését.

beresrita@citromail.hu

Petrának ( egy clubtagtól)

(iwiwes BEAGLE (Mert mindenünk a Beagle), 2011.03.01 16:11)

Te is furcsa egy "szerzet" vagy ! Ritka rendes ember ! Mindenki kiebrudalja az ebet,Te meg be ! Hagyd nyitva kicsit az ajtót és ne erőltesd,hogy bemenjen. Sokat be-
szélgess,zörögj belülről. A kiváncsiság beviszi ,mert Ő
aztán kiváncsi eb ! Sok sikert és jól választottál !!!!!!!!
Szia : Éva

Csorna

(Petra, 2011.02.26 09:44)

Sziasztok!

Hogyan tudnám becsábítani a házba a kutyát? Az első két lépcsőfokot már megtette, de tovább nem mer menni. Annyira már bízik bennem, hogy feljöjjön velem, de megmakacsolja magát és megtorpan a lépcsőn, mert az előző gazdája kinti létre szoktatta...Hogyan hozzam be? Csalogassam be kajával?
Köszi előre is a választ.

Petra

1042, Budapest

(Babits Adrienn, 2011.02.23 18:32)

Szia Petra!
Szerintem mindenképpen engedjétek be a lakásba és próbáljátok meg szobatisztaságra szoktatni. Biztos lesznek balesetek, de ez kibírható. Ha beengeditek biztos jobb kedve lesz :)
Az is javíthat a helyzeten ha napi legalább 3x leviszitek 1/2- 3/4 órát sétálni, sőt ez minden kutyusnak kell akkor is ha nem bánatos!!! :) Akkor legalább más kutyákkal is találkozik, játszik majd!
Én is társasházban lakom, és 10 évig volt biglim akit sajnos el kellett altatni, ugyan Ő 7 hetes korától velünk volt és lakásban volt, csak néha mentünk le a kertbe meg amíg nem lehetett utcára vinni, de nekünk nagyon bevált a napi háromszori séta és persze a sok játék (ja és az ágyban alvást se felejtsük el! :) :) )!!!
Sok sikert remélem sikerül felvidítani Zizit!

Csorna

(Petra, 2011.02.22 17:07)

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok :) Tegnap fogadtunk be egy 3 éves nőstény beagle-t, aki a Zizi névre hallgat. Az a helyzet, hogy társasházban lakunk, így kb. akkora a kertünk, mint másoknál a fürdőszoba. Nagyon unatkozik szegény, bánatos arcot vág állandóan :/ Ma vittük el sétálni, egy óráig jártuk a várost. Semmi gond nem volt vele, de bánatos lett, mikor vissza kellett mennie arra a kicsi, körbekerített helyre :( A kaput szokta kaparni, és van olyan, hogy csak áll egy helyben, miközben szomorúan bámulja a kijáratot. Biztos hiányzik neki a másik két kutya, akikkel felnőtt, tudom, ezt nem tudjuk pótolni, de több kutyát nem tudunk vállalni..
Étvágya van, már az első alkalommal rákapott az ételre :)
Az lenne a kérdésem, hogy mit csináljunk a bánatossága ellen? Hosszabb ideig sétáltassuk? Vagy engedjük be a házba, és legyen köztünk? Csak az a baj, hogy nem igazán szobatiszta, bár sétáltatásnál is csak a fűre piszkít, a járdára rá se néz. Jó lenne egy kicsit felvidítani. Kérlek, segítsetek.
Előre is köszönöm a választ. :)

Petra.

eszkulcs@freemail.hu

(Kulcsár Eszter, 2011.02.22 16:52)

Sziasztok!

Van két fajtiszta beagle kutyám, és a szuka 1 hete szült. Négy kis kutya maradt meg, de három tiszta fehér és azt nem tudjuk, hogy vajon kifognak-e foltosodni, viszont egy trikolor színekben született. Kérem aki tud segíteni az segítsen.

bigi

(fufi, 2011.01.25 14:11)

Szervusz!
Ebben a kérdésben nem kell szétválasztani a beaglet és az átlagos kutyákat.
Egy sima kutya mellé is lehet macskát tartani , ebben nem külömbözik a beaglektől.
de elején figyelj oda , hogy reagálnak egymásra.

...

(bigi, 2011.01.21 12:30)

szia! azt szeretném megkérdezni hogy: szeretnék egy biglit és van egy cicám aki 2011 áprilisban lesz 1 éves.. és bigli mellé lehet cicát tartani??

kérdés (adamm1018@...) V.Á.L.A.S.Z.

(VEZETŐ, 2011.01.10 18:27)

A kutyák 7 hetes korukban még nagyon picik. Még mivel pénteken kapott új otthont ezért a helyével még meg kell barátkoznia. A reszketés nem feltétlenül a fázást jelentheti , jelentheti azt is , hogy még kicsit fél . Figyelj oda , hogy meleg helyen tartsd a kis beaglet amíg nem lesz melegebb idő. A kis kedvenc első pár napokban pár hetekben nem érzi , hogy biztonságban lenne ezért nyüszít , kapar stb... . Ilyenkor nagyon sok törődést igényel , hogy megtudja , hogy gazdái biztonságot és szeretetet adnak neki.
Remélem hamar rájön , hogy egy nagyon jó családhoz került :)

kérdés

(adamm1018@hotmail.com, 2011.01.10 16:23)

Sziasztok
Pénteken hoztuk haza a 7 hetes kutyust. nemtudom velünk van-e a gond vagy minden Beagle ilyen? Udvaron fog lakni de mivel még nagyon kicsi éjszakákat a garázsban töltené. Édesanyám észrevette hogy néha reszket a kutya amikor lefekszik aludni így az éjjelt az előszobában a radiátor előtt tölti. Ha felkel éjjel nyüszít és kapar, amíg valaki le nem megy hozzá. Aki lemegy az ölébe veszi és el altatja a kutyát. Attól félek hozzá fog szokni ehhez és másképp nemlesz hajlandó aludni.

A másik probléma az hogy napközben is folyamatosan nyüszít a garázsban. Ez nemtudom mennyi idő múlva fog elmúlni, és aztsem tudom hogyan kezeljük ezt a problémát.
Előre is köszi

Cegléd (Eszter) V.Á.L.A.S.Z.

(VEZETŐ, 2011.01.04 16:27)

Szia Eszter!
A Beagle imádja a gyerekeket ezért téged úgy tekint mint játszótársat.
a kis beaglek általában egy éves korúkig játszanak a gazdájukkal úgy , hogy kisebb sebeket ejthetnek néha (pl.: karmol , játékosan harap) ezt 1 éves kora után kinövi. A beagle gazdák többsége azt a választ adta , hogy a gyerekeket jobban szereti a kutya és így nem fogja fel komolynak a "parancsait". Ha már kicsivel nagyobb lesz a kutyus és nem lesz annyira izgő-mozgó, akkor majd meglátod , hogy szót fog fogadni , de ehhez persze sokat kell vele foglakozni és határozottnak kell vele lenni .
Az ilyen kis beagleket ilyen hideg időben a lakásban kell tartani , de olyan helyen , ahol szobahőmérsékletű vagy ahhoz hasonló a levegő, és ha a konyhába tartod akkor a kutyus alá tegyél meleg pokrócot , vagy puha , meleg kosarat. A levegő hőmérséklete legyen 18°C vagy annál magasabb.
Így semmi baja nem lesz a kis beaglenek.
Jó tanítgatást!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Következő »