Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kísérletek miatt tenyésztenék a kutyusokat     

Az eddiginél is több kutyát fognak használni Nagy-Britanniában a laboratóriumi kísérletekre - állítják brit állatvédő szervezetek. A londoni kormány ugyanis azt tervezi, hogy a jelenleginél is több Beagle fajtájú kutya tenyésztését engedélyezi.

Ez óriási felháborodást váltott ki a brit állatvédőkben, akik szeptember óta kampányolnak a tervezet ellen. Szerintük ugyanis ez mindenképpen ahhoz vezetne, hogy még több kutyán kísérleteznének a laboratóriumokban. Nagy-Britanniában tavaly több mint 3 és félmillió állaton kísérleteztek, köztük 3700 kutyán - többségébenBeagle fajtájú ebeken.

forrás: RTL  híradó /2011-10-24/ 

 A Kisérleti vagyis a Laboros beagle 


A gazdára váró laboros beaglek olyan tenyészetekben látják meg a napvilágot, ahol sorsuk már akkor eldől, mikor kis szemeiket még ki sem nyitották. Ők már akkor kísérleti célra tenyésztett állatok s kb. féléves koruk után különböző kutatóintézetekbe kerülnek. Miután részt vettek valamilyen kísérletben, s azt szerencsésen túlélték, illetve nem járt boncolással, a törvény pedig tiltja újbóli felhasználásukat, itt következik az állatbarátok feladata , akik úgy döntenek, hogy közülük választanak társat maguknak. Ne pillanatnyi fellángolástól vezérelve, patetikus töltéssel vágjunk neki a feladatnak, mert a mindennapok, a kezdeti hetek, hónapok nehezek lehetnek! Elszánt állatbarátok türelme és szeretete segítheti át ezeket a kis jövevényeket az igazi világba.

 

 El kell nézni nekik és segíteni oldódásukat. A frissen kikerülő kis beaglek nem rendelkeznek tapasztalatokkal, így nagyon kell rájuk vigyázni. Kezdetben mindenképpen a benti tartás ajánlatos, szépen, türelemmel együtt kell felfedezni az udvart, megismerni a tágabb környezetet. Mivel kíváncsiságuk könnyen felébred, ugyanakkor a kinti közlekedés teljesen ismeretlen számukra, a sétáikat hosszú-hosszú ideig pórázon kell megtenni és a kapura (zárás!) annál nagyobb gonddal kell odafigyelni, mint ahogy egy normál körülmények között felnőtt, normál nevelést kapott kutyánál megszoktuk. Etetésükre azért kell külön figyelmet szentelni és fokozatosan átállítani őket az általunk választott kosztra, mert az intézetben esetleg éveken át egyféle száraztápot ettek, napi meghatározott mennyiséget. Emésztőrendszerük erre állt rá. Merő szeretetből nagy bajt okozhatunk a hirtelen váltással, vagy az érkezés napján adott nagy adag főtt hússal is. Akármennyire szívesen fogyasztja is új barátunk a változatosabb eledelt, óvatosan kell ahhoz hozzászoktatni a szervezetét. Tudni kell róluk, hogy kísérletben vettek részt. !!

 

Minden új gazda ennek tudatában kell, hogy legyen és az örökbefogadáskor ezt mérlegelnie kell. A kísérlet megviselhette kutyánk szervezetét, így fel kell készülnünk arra is, hogy élete esetleg rövidebb lesz, mint azon fajtatársaié, akik normál tenyészetekben születtek s onnan gazdához kerültek. Ezt a legnehezebb tudomásul venni, de ez sajnos nem vitatható! Aki felelősséggel úgy dönt, hogy vállalja mindazt a feladatot, mely az intézetből megmenekült szerencsések örökbefogadásával, nevelésével jár, az egyik legnagyobb tettet hajtja végre, melyet az ember tehet.

Forrás: www.beagle-club.eoldal.hu

 


 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

jó az oldalad

(fekete lili, 2010.08.23 23:48)

Szerbusz!Én abszolút BEAGLE párti vagyok.Én is most kaptam egyet,6 hónapja.Csúcsszuper az oldal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!